31 Mayıs 2015 Pazar

UNION 22



2014 yılıın son aylarında açılan Union 22, bu dönemde bilinirliğini iyiden iyiye hissetiriyor. Teşvikiye arka sokak kültürü, yeni kalıcı bir halka kazandı...

Mekan Cafe-Bistro tarzında dekore edilmiş ve menü bu yönde oluşturulmuş. İçeride ise rahatınız için keyifli bir köşe mevcut.



Mekanın menüsünde çok fazla seçenek yok ama deneyeceğiniz ürünlerden memnun kalma garantisi var. Az seçenek iyi yemek prensibiyle oluşturulmuş bir menü mevcut. Günün her saati gidilebilecek, ev sıcaklığını hissedebileceğiniz konsept bir mekan.



Bu köşede ise yemeğin sanatla birleştiği bir alan yaratılmış. Bu bölümde moda tasarımcılarının sınırlı sayıda üretilen ürünlerine ulaşabilir satın alabilirsiniz.

Mekanın işletmecisi, Ömer Karahan'ın nazik daveti ile geçtiğimiz haftalarda Union 22'nin kahvaltı menüsünü denemek için birkaç yemek blogger'ı arkadaş ile mekandaydık. Kahvaltı servisi h.içi 14:00 h.sonu 16:00'ya kadar devam ediyor.
Ürünlerinin tamamına yakını, özellikle reçeller, stok durumuna göre Alaçatıdan günlük getiriliyor, bu durum maliyetleri yükseltiyor ancak Ömer bey müşterilere Alaçatı kahvaltısı sunmaktan vazgeçmeyecek gibi duruyor. Öyleki mekanda bulundumuz süre içinde kahvaltı kalitesini bilen, menüye hakim bir çok müşteri ile karlaşmak beni şaşırttı ve mutlu etti.



Union 22'de "Şampiyonlar Kahvaltısı" tercih edebilir fiyatı 22TL. yada ev tipi kahvaltı seçeneklerinden istediğiniz kahvaltıyı oluşturabileceğiniz yeni bir menü yaratabilirsiniz. Kahvaltını yanında olmazsa olmaz iki lezzet sahanda yumurta ve menemen kesinlkle denenmesi gerekir.

 Özellikle menemen tam olması gerektiği gibiydi kıvamı harikaydı.

Bugün canım kahvaltı yapmak istemiyor, alternatifler ne diye soranlar için önerim;
  Dana Bacon Egg Benedict yada Pancake tabağı olur.


 Sadece bunu yiyip doyabilirsiniz, tadının damağınızda kalma garantisi var. Dana, Füme ve Domuz seçenekleri ile Egg Benedict'i zenginleştirebilirsiniz. Egg Benedict 13TL, ilave et ile fiyat 20-21 TL arasında...



Pancake'ler 3 adet tek kişilik menü 18TL. Karamelize armut sos ile servis ediliyor, ben nutella'yı ek kuvvet olarak istedim. Panceke'lerin kıvamı çok iyi, özellikle denenmesi gereken lezzetler arasında.

Günün her saati farklı öğünlerde Union 22'ye gidip bu lezzetleri tecrübe edebilirsiniz. Herhangi bir öğünü yakalayamanlar için ise önerim iş çıkışı iyi gidebilecek İçki ve Kokteyl menüsü olur. 


Final'i Union 22 spesyel'i krema sos'lu  pazı dolması ile yapıyoruz, fiyat 22TL.  



Ömer Karahan bey'e  ilgisi ve Union 22 lezzetlerini bize sunduğu için Teşekkürler...



Union 22
Teşvikiye mah. Şakayık Sok. 
No:19/B Nişantaşı
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder