24 Haziran 2015 Çarşamba

PÖÖLABS


Pöölabs Magic Ice, Bağdat caddesi Erenköy Divan karşı sokağında :)

Sıvı nitrojen teknği ile dondurmalar 1-2 dakika içinde gözünüzün önünde hazırlanıyor. Dondurmanın yapımında taze meyveler ve ev yapımı ürünler kullanılıyor.

Mekanın işlemecisi Ozan ile Zomato etkinlikleri ile daha önce tanışmış bir çok kez yemek üzerine sohbetlerimiz olmuştu. Mekana gidip onu karşımda görünce çok şaşırdım ancak böyle farklı ve yeni bir mekanı İstanbul'a kazandırması çok hoşuma gitti.


PööLabs çok farklı bir mimari ile karşımızda. Tasarım için fazlaca çaba sarfedildiği her halinden belli. Öyleki Pöölabs de geçirdiğim süre içerisinde, sokaktan geçen insanların şaşkın bakışları karşısında ben şaşkına döndüm :) 

 Florasanlar ile laboratuvar ortamı yaratılmış ayrıca dondurmaları oturarak tüketebilecek kadar fazla oturma alanı var.

Duvarlara çizilen graffitiler gerçekten harika, çok yaratıcı çizimler.

Görselde gördüğünüz dondurma makinaları ile dondurmalar sıvı nitrojen verilerek dumanlı görsel bir şölen eşliğinde sunuma hazırlanıyor.


Nutella'lı PööLabs

Dondurma menülerinin haftalık olarak değişeceği ancak çok satan favori ürünlerin hergün menüde yer alacağı bilgisini aldım.  Bu dönemde çok satan size önerebileceğim ürünler arasında *karamelli popcorn, *muz ilaveli yerfıstığı ezmesi ve *nutella'lı olabilir.

Bu farklı dekorasyona Muz ilaveli yer fıstığı ezmeli PööLabs yakışırdı... 

Menüde kırmızı meyveli, limonlu fesleğenli sorbe seçenekleri de var, ayrıca kış aylarına doğru tatlı menüsüde oluşturulacakmış.

Dondurma, Sorbe ve kış menüsünde yer alacak tatlılardan sonra tek eksik kahve menüsüydü. Onu da Nespresso ile çözmüşler, Bende dondurmaların üzerine ikram edilen Americano ile zevkimize zevk kattım.



Fiyatlar;

Dondurmalar: Tek tip, 1 kap dondurma:16TL
Sorbeler: 14TL
Kahveler: 6TL - 7.5TL arasında






Adres Bilgileri

Dr. Abdülkadir Noyan Sok. 
Erenköy Divan karşı sokağı
No:16/6 Erenköy/Kadıköy






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder