6 Temmuz 2015 Pazartesi

Şefik Döner - 4 Levent



Bu yazımda daha önce birkaç kez gittiğim ancak son dönemde ihmal ettiğim Şefik Döner'i duymayanlara aktarmak istiyorum.

"Bi Mutfak İki Şef" Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak daveti ile Şefik Döner'de lezzetli bir iftar etkinliğinde buluştuk. Aynı zamanda Gamze İstanbulluoğlu'nun 2. kitabı Omartha'nın küçük çaplı kitap tanıtımı gerçekleşti.




4 Levent'deki merkezi konumu sayesinde kendilerini iş dünyasının lezzet üssü olarak nitelendirmeleri yerinde bir tespit olmuş. Öğle saatlerindeki yoğunlık akşama doğru kendini sakinliğe bırakıyor. Yemek sonrası içeceğiniz 1 adet çay ücretsiz. Ben bu uygulamaya katılıyorum aksi halde öğlen yoğunluğunu atlatmak zor olurdu. 
Şefik Döner, Plaza ve çevrede çalışanlarının yoğun olmadığı saatlerde tercih edildiğinde daha keyifli daha kaliteli bir hizmet alınabileceğini düşünüyorum.

Eti Trakya bölgesinden tedarik ediyorlar, %100 dana eti kullanılıyor ve kuyruk yağı ilave edilmiyor. Bu sayede yemeği bitirdikten sonra ağızda hiç bir şekilde kötü bir tat oluşmuyor. 

Tandır'da Lavaş görsel bir şölen... İncecik taze ve sıcak lavaş ekmeği.

İftar öncesi ikramların güzel ancak iftariyelikler ile karnımı doyurma niyetinde değilim.

Seçebileceğiniz en düşük porsiyon 120gr. bunu 180gr. ve 200gr. seçenekleri izliyor. Daha kalabalık gidecekler için yarım kiloluk ve 1kg'lik bakır tepside sunulan seçeneklerde var. Sipariş edeceğiniz dönerin gram'ını artttıkça ödeyeceğiniz tutar da azalıyor.

Çılgın menü 500gr döner (2-3 Kişilik) yanında patates kızartması, salata ve acı biber turşusu ile servis ediliyor. Seçeceğiniz 1LT'lik içecek ile ödeyeceğiniz tutar 84,5TL. 

Döner sonrası seçebileceğiniz tatlılardan bir tanesi damlasakızlı sütlaç fiyatı 11TL.

Bir diğer tatlı ise Supangle fiyat 11TL.



Keyifli ve lezzet dolu iftar etkinliğimiz, Gamze İstanbulluoğlunun 2. kitabı Omartha'yı bizler için imzalaması ile son buldu.


Adres Bilgileri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder