27 Mart 2016 Pazar

Alexandra Coctail Bar, İstanbul


Başta söylemeliyim, Alexandra Coctail Bar Arnavutköy'e çok yakışmış, ilk gözlemim kalitesini kokteylleri ve müşteri profili ile hissettiren bir bar konsepti. 
Yemek faslını Arnavutköy Mira Balık'da bitirdiğimiz için plansız bir şekilde kendimizi Alexandra Coctail Bar'da bulduk.
Girişte solda bar bölümünün önünde sandalyelerde oturabilir, sandalye yoksa bizim yaptığımız gibi yine bar bölümünde ayakta takılabilirsiniz.
Bar bölümüne paralel masalı oturabileceğiniz, muhtemelen rezervasyonlu çalışan 2-3 masa var ve üst katta oturmalı bir bölüm var. Diğer müşteriler, dışarda yada mekanın içinde kendilerine bir yer bulup kokteyllerin tadını çıkarabilir.


Servis yapan arkadaşlar kokteyller hakkında bilgili ve damak tadınıza göre sizi yönlendirebiliyorlar. Kokteyller ulusal ve uluslar arası bir çok derecesi olan Osman Fethi Beycan imzalı.
Alexandra Coctail Bar'da benim saydığım votka ve viskiden yapılan yaklaşık 15 kokteyl var. Fiyatlar şimdilik 35TL'ye sabitlenmiş.
Biz ilk olarak Passiflora ve Maestro kokteyllerini denedik. İki kokteylde yıkılıyordu, üzerinde çok çalışıldığı emek verildiği besbelliydi. Öyleki Kokteyl'e başka bir baharat yada farklı bir tat katabilirmisiniz dediğimde net bir şekilde reddettiler. Reçeteyi bozamayacaklarını söylediler, bu durum da hoşuma gitti aslında. Hoşuma gitmeyen tek nokta, bu kalitedeki bir mekanda kokteyldeki buz sayısı biraz daha az olabilirdi.


Sırada salatalık ağırlıklı Chrysanthemum ve Absolut Galliano Orange karışımı Harvey Wallbenger var. Bu iki kokteyl de başarılıydı ancak deneyebildiğim 4 kokteyl arasından 2 favorim, Passiflora ve Maestro oldu.  


Müzikler ve ses sistemi harika, ben plansız bir şekilde gittiğim Alexandra Coctail Bar'a fırsat buldukça gidecek gibiyim.
İstanbul'da Teşvikiye Nopa ve  Asmalımescit Külhanbeyi Bar'da Kevin'ın yaptığı kokteyllere bayılırdım, Şimdi ise Alexandra Coctail Bar'da Osman Fethi Beycan imzalı kokteyller ile tanıştım, gecem renklendi. Alexandra Coctail Bar'ı kesinlikle öneriyorum.

Arnavutköy Mah. Bebek Arnavutköy Cad.
No/50 Arnavutköy/İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder