28 Şubat 2016 Pazar

Yan Meyhane




Roxy'nin üst katına açılan Yan Meyhane, meyhane kültürünü ve menüsünü ayrı bir boyuta taşımış, öyle ki gördüğüm en modern meyhane. Müzik seçimi, meze ve ana yemekler o kadar farklı ve özel ki ben nereye geldim hissi yaşatan gizemli bir olmuş mekan Yan Meyhane.
Baştan söylemeliyim ana yemek olarak elbette balık var ancak Yan Meyahane de sakatat menüsünü denemekte fayda var.
Jehan Barbur, Bİrsen Tezer, Bülent Ortaçgil gibi sevdiğim sesleri dinlerken rakı keyfi yapmak ise ayrı bir keyif oldu.


Yan meyhane pazar ve pazartesi günleri kapalı, cuma ve cumartesi günleri ise Yan Meyhane'de rezervasyon yaptıranlar, Yan Gastro pub ve Roxy konserlerine ücretsiz girebiliyor.

Torik Lakerda...
Yan Meyhane de yenilikçi genç şeflerin hazırladığı mezeler sınıfının en iyilerindendi. Girit ezme tapenade ile sunuluyor, roka ve pesto soslu marine hamsi, torik lakerda, midyeli bombay fasulye pilaki, çirozlu bakla favası farklı ve lezzetli soğuk mezelerden sadece bir bölümüydü.

Pesto soslu Marine Hamsi

Girit ezme ve Zeytin ezmesi Tapenade ile birlikte 
Ara sıcak olarak acımsı bir dip sosla sunulan bir çeşit tempura hamsi kourkouti ve dil suyu sosunda dana hınkal harika tercihler oldu.

Hamsi Kourkouti
Dil sıyu sosunda Dana Kuyruk Hinkal
Ana yemek alterntifleri olarak kokoreç, kağıtta dana yanak söğüş, yürek şiş ve gittiğiniz gün varsa minekop tercih etmenizi şiddetle öneririm. Başta söylediğim gibi Yan Meyhane menüsünde sakatatlar önemli yer kaplıyor. Çok az yerde karşımıza çıkan fırında ilik ise beni benden aldı.

İlliğe bakarmısınız, bize düşen kaşığı alıp iliği öldürmek oldu.
Karışık turşu ile Yürek Şiş

Minekop sunum ve lezzet ile çok farklı.
Tattığım lezzetler beni çok mutlu etti, hatta şaşkınlığımı gizleyemedim. Son zamanlarda denediğim en farklı meyhane menüsünü sizlerle paylaştım. Yan Meyhane şiddetle tavsiye edeceğim bir mekan, sakatat sevmeyenlere sakatatı sevdirecek kadar iddialı bir menüsü var.

Kağıtta Dana Yanak Söğüş ile veda :)


 Yan Meyhane

Sıraselviler Cad. Aslan Yatağı Sok. No:1-3 Taksim/İstanbul
Rezervasyon: 0532 345 81 45



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder