28 Nisan 2016 Perşembe

Armada Teras'da "İstanbul Bahar Sofraları"



Tarihi Yarımada da bulunan Armada Otel'in terasında, İstanbul Bahar Sofraları kurulmaya başlandı. 23 Mart'ta başlayan bu uygulama Mayıs ayının sonuna kadar her çarşamba devam edecek. Menü yemek uzmanı Sema Temizkan'ın katkılarıyla oluşturulmuş.

Armada Teras'ı 4 mevsim ziyaret edebilirsiniz. Restaurant'ın sabit sunumları farklı, geniş bir yemek menüsü de var. Manzaraya karşı keyifli bir akşam yemeği için gerçekten çok güzel bir alternatif.


Birbirinden lezzetli 7 meze ile başlayan İstanbul Bahar Sofraları menüsünde, benim favori mezelerim tarama ve çerkez tavuğu oldu. Çok sevdiğim bir meze olan Topik geliştirilmesi gerekenler arasına girdi, daha lezzetli olmalıydı. 


Ara sıcak olarak pırasa köftesi, kuzu sarma ve arnavut ciğeri sınıfının en iyileri arasındaydı. Birçok yerde bulabileceğiniz bu yemekler Armada Teras yaz menüsünde sınıf atlamış diyebilirim. İşkembeli nohut ise bu da nerden çıktı dedirten türden bir lezzet olarak karşıma çıktı. Tamamını bitirmesem de ilk defa tattığım farklı bir tat oldu.

7 tane meze, 4 tane arasıcak hali hazırda gelmişken sırada ana yemek vardı. Ana yemek olarak çok lezzetli bir dana eti geldi. "Aheste Yahni" ismi verilen (Stifado) damak çatlatan cinsten bir lezzetti.

Armada Teras Otel'in Müşteri kitlesi yabancı ağırlıklı olmasına rağmen yemek sırasında Türk müziklerinin çalınması çok iyi düşünülmüş bir ayrıntıydı.


Finalde safran ve zerdeçaldan yapılan "zerde" ile lezzetli mi lezzetli İstanbul Bahar Sofraları menüsünün sonuna geldim. 





Bahar Sofraları menüsünü orjinal ve bir o kadar lezzetli buldum.
Başta söylediğim gibi, her zaman gidebileceğiniz 4 mevsim tadı çıkarılabilecek çok özel bir mekan.
3 ay sürecek olan İstanbul Bahar Sofraları menüsünün fiyatı 105TL.


Armada Terrace
Cankurtaran mah. Ahırkapı cad. No:24
Sultanahmet/İstanbul







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder